ČASTÉ DOTAZY

Rádi bychom před naším domem měli záhonek s květinami  - Nejprve zjistíme zda dostaneme souhlas majitele pozemku. Záhonky zbudujeme a osázíme vhodnými rostlinami, ale péče o květiny (především zalévání a pletí) už bude na vás. Nejsme zahradnická firma, pracujeme ve svém volném čase a bez nároku na honorář.

Chci se účastnit vašich akcí, musím být členem spolku? -  nemusíte být členem spolku a na naše akce můžete chodit.

Plánujete v Čakovicích komunitní zahradu? - Komunitní zahradu jsme měli v plánu docela dlouho dobu. Bohužel v naší městské části je problém s pozemky. Drtivá většina jich je v pásmu ZMK (zeleň městská krajinná) a tam se mimo jiné nesmí stavět plot.  Komunitní zahrada bez plotu nemá smysl. Prověřovali jsme velké množství pozemků, jednali s radnicí naší MČ, stavebním úřadem a také soukromými vlastníky. Bohužel vše bez úspěchu. Soukromí vlastníci chtějí velké peníze za pronájem pozemku a to bohužel není v našich silách. Po roce tvrdé práce už většina členů spolku ztratila v této věci motivaci a dáváme si teď chvilku pauzu. Takže komunitní zahradu v nejbližší době otevírat nebudeme. Je nám to moc líto.