Ukliďme Čakovice, Miškovice a Třeboradice

JARNÍ ÚKLID 2022

Tradiční jarní úklid zahájili žáci ze základní školy a studenti z gymnázia v Čakovicích v pátek 25.3. 2022. Zapojilo se téměř 200 dětí a nasbírali 21 pytlů. V sobotu 2.4. se konal jarní úklid pro širokou veřejnost. Bohužel teploty kolem nuly moc účastníků nepřitáhlo, ale našli se skalní příznivci. Moc děkujeme farmičce v Miškovicích a našim dobrovolným hasičům. Moc děkujeme všem dobrovolníkům a také technické správě, která nasbíraný odpad odvezla. V sobotu se nasbíralo celkem 52 pytlů odpadu.

Při úklidu se našel nárazník, stěrače, poklice od kol, hrábě, koberec, židle, konev na vodu, velké množství kabelů a také svatební oznámení.

PODZIMNÍ ÚKLID 2021

JARNÍ ÚKLID 2021

Letošní tradiční jarní úklid se velmi vydařil. Vzhledem k vládním opatřením nebylo možné uspořádat velkou akci. Proto jsme naistalovali celkem 9 "pytlomatů". Do úklidu se zapojili desítky dobrovolníků z celé naší městské části.
Velký dík patří naší radnici, především technické správě, která zajistila odvoz nasbíraného odpadu.
Celkem se nasbíralo cca 170pytlů odpadu.
Našla se také televize, 8 pneumatik, autosedačka, 2x nákupní vozík, 1x spacák, fén na vlasy, sušák na prádlo, dětské kolo a dokonce i bazén. Spousta oblečení, všelijakých dek a nebo také skříňka.
Moc děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se úklidu zúčastnili a hlavně moc děkujeme, že k úklidu vedete i své děti.
Čakovické děti jsou báječné a do úklidu se aktivně zapojují. Každý rok se úklidu účastní cca 10 tříd z naší základní školy. Jen škoda, že to letos nevyšlo.

Dobrovolníci v akci - moc děkujeme

Ukliďme Česko - jaro 2021 - organizace akce

Náš spolek organizuje jarní úklidy na území Čakovic, Miškovic a Třeboradic již od roku 2015. Od roku 2016 naše úklidy registrujeme na www.uklidmecesko.cz . Spolupracujeme již 5 let s místní základní školou a v roce 2019 se k nám přidali i studenti z čakovického gymnázia.

Čakovice leží na severním okraji Prahy a bohužel zde řadu let vznikaly černé skládky a všelijaké jiné hromady odpadu. Potýkáme se zde velmi často s bezdomovci a jejich "doupátky".

Letos je bohužel opět zákaz hromadných akcích, vzhledem k pandemickým patřením proti šíření Covid-19.  Rozhodli jsme se spolu s hlavními organizátory pro individuální formu.

Termín: 19.3 . - 28.3.2021

Registrovat na úklid se můžete zde. Ale nemusíte. Můžete rovnou přijít k pytlomatům.

V tomto termínu budou připravena po naší městské části samoobslužná místa "pytlomaty", kde bude možné si vyzvednout rukavice a pytle.  Můžete přijít kdykoliv během dne. Neshlukujte se prosím ve velkých skupinách. Ideálně pouze jedna rodina a nebo po dvojcích.

Nasbíraný odpad bude nutné, buď vyhodit anebo přinést zpět k pytlomatu. Odvoz zjistíme. Pokud někdo nasbírá plast, bylo by dobré ho třídit a pak ho odnést do tříděného odpadu.

Mnohokrát děkujeme městské části Praha Čakovice za spolupráci.

UMÍSTĚNÍ PYTLOMATŮ V NAŠÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI

• V Čakovicích budou pytlomaty na těchto místech:
  • - konečná autobusu 136, sídliště Čakovice
  • - Schoellerova ulice u Mratínského potoka
  • - u základní školy Dr.E.Beneše, nám.J.Berana
  • - u koupaliště, ul. Ke Stadionu

V Třeboradicích budou pytlomaty na těchto místech:

• - u rybníka, Slaviborské nám.
  • - Tryskovická ul. u potoka

V Miškovicích budou pytlomaty na těchto místech

• - u staré zbrojnice, křižovatka Polabská/Všetatská
  • - u rybníka, ulice Polabská